Recept på våfflor

Det finns en mängd olika recept på våfflor och hur man gör är upp till var och en. Vill man ha matiga våfflor eller endast som efterrätt tillagar man våfflorna på olika sätt. På denna sida kan du läsa om de bästa våffelrecepten för de olika typerna.

Matigare våfflor

Vad du behöver:

2,5 deciliter mjöl
2 tesked bakpulver
50 gram margarin
1 kryddmått socker
1 deciliter vetemjöl
1/2 tesked salt
3 deciliter mjöl

Topping:
9 stycken tomatbitar, soltorkade
En halv röd lök
50 gram rucola
80 gram lufttorkad skinka

Creme av fetaost:
1 deciliter creme fraiche
En halv
vitlöksklyfta
150 gram fetaost

Hur du går tillväga

Blanda ihop bakpulver och mjöl och rör ner mjölk och margarin (smält margarin). Tillsätt salt och socker och rör till en smet och rör ner i våffeljärnet.

Efter detta kan du röra ihop fetaosten med creme fraichen, kryddor samt den pressade vitlöken.

Det godaste du kan göra är att strimla den lufttorkade skinkan samt tomaterna, samt att hacka löken. Detta ska fungera som en topping. Det är heller inte fel att strö över lite peppar.